Какво е димиране?

Думата димиране идва от английското dim light, което преведено на български означава приглушена светлина.На български под димиране се разбира едновременно функцията за увеличаване и намаляване на осветеността, също така и самата технология за димиране. Осветеността на лампите се измерва в лумени /lm/ и се нарича светлинен поток. Когато осветително тяло се димира този светлинен поток намалява.

Защо да изберем димирането?

С използване на димируемо осветление се постига много по-прецизно осветление и комфорт. Няма нужда да се създават комбинации от няколко отделни осветления, които в зависимост от това колко и кога са включени да създават различна осветеност. С димирането това се постига с плавна регулация. В съвременните жилища все по-често е стандарт на осветлението да се реализира с различни видове осветление и със скрито LED осветление. Управлението на такова осветление е много по-лесно с използването на димиране. 

Освен LED, какви други други осветления могат да се димират?

  1. Луминисцентни осветления и пури - димирането на такива осветления е възможно макар и да не е препоръчително. Доста често димирането на флуоресцентни лампи дава резултат под формата на дразнещо примигване което натоварва окото.
  2. Халогенни лампи - за се димират халогенни осветления те трябва те са с етикет димируеми, т.е  съвместими и да се избере подходящ съвместим димер – контролер който да ги управлява.
  3. Енергоспестяващи - Такива осветления могат да бъдат димирани с подходящия съвместим димер.
  4. Лампи с нажежаема жичка- Такива осветления са димируеми с подходящия съвместим димер. 

Защо да изберете професионална консултация?

  • Ще ви бъдат препоръчани осветления, които да отговарят на естетическите ви желания и ще предоставят нужната осветеност.
  • Тези осветления ще бъдат подбрани като модел който да се димира по най-удачния начин.
  • Ще бъдат комбинирани с най-подходящите димери тествани и доказано съвместими и практични. 

SMR-S – Практическото решение за LED осветление

SMR-S е разработен специално, за да реши проблема с димирането на LED с използване на вече съществуващи ключове без нужда от реконструкции и на изгодна цена. SMR-S позволява димиране на LED – крушки, панели, полилеи, драйвери на ленти до 150 VA мощност. Има памет за последната степен за димиране. Може да се управлява от неограничен брой точки и димира плавно и без примигване.